Rostlinné mléko

Určitě spousta z vás řeší jak si co nejlépe nahradit mléko ve své stravě. Je samozřejmě sporné, zda mléko zdravé a přirozené pro člověka je či není. Většinou se asi ale shodneme, že příliš vhodné není a nebo minimálně, že jeho spotřeba je obvykle na „našich“ stolech přehnaná.

Možná také řešíte problém č. 2… kde a jaké rostlinné mléko si koupit. I já jsem to řešila, dokud mne nenapadlo zkusit si vyrobit vlastní tak, jako se snažím vyrábět vše, co sama zvládnu. Zkuste to taky, uvidíte, jak snadné to je! Recept níže používá jako surovinu ovesné vločky, nicméně můžete použít téměř jakékoliv obiloviny a jiné (ovesné vločky, mák, mandle, jiné druhy oříšků, pohankové vločky, atd.)

Ingredience:

1 l vody

100 g obilovin

Speciální nářadí:

ponorný nebo klasický mixér

jemné sítko

Postup:

1. Obiloviny namočte na cca 12 hodin do vody.

IMG_20130601_133217

2. Po 12 hodinách rozmixujte do co nejvíce hladké struktury. Chcete-li vyrobit mléko neutrální chuti, nechejte jej tak, jak je. Chcete-li si připravit sladkou pochoutku a nebo základ pro sladké kaše a koktejly, můžete mléko ještě dochutit cukrem, medem, skořicí a dalšími ingrediencemi, které vás napadnou.

IMG_20130601_133308

3. Tekutinu přeceďte přes jemné sítko. A to co vám nakonec v sítku zbyde, můžete použít jako základ pro raw ovesnou kaši 😉

IMG_20130523_183736

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: