Borůvkové muffins

Borůvkové muffins

Ingredience

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky (kombinuji s celozrnnou bio žitnou moukou)
1/2 hrnku cukru (nebo i méně)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
1/4 lžičky soli
3/4 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnek mražených nebo čerstvých borůvek nebo klidně použijte i jiné ovoce (jahody, maliny, rybíz…)

Postup

Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vymažte nebo ji vyložte košíčky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Pomalu přidávejte mléko, olej a vanilkový extrakt, ale nemíchejte moc dlouho, stačí, když je těsto jakžtakž promíchané a bez hrudek. Nakonec lehce vmíchejte jahody. Košíčky naplňte asi do 3/4 a pečte asi 15-20 minut (mně to trvalo asi 22). Po vyjmutí z trouby je nechte nejméně 10 minut chladnout ve formě.

Místo jahod můžeme použít jiné ovoce např. lesní plody, brusinky, atp.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: