Bábovka Makovka

Máte rádi mák? Já ho úplně miluju! ❤ Pokud jste na tom stejně, zkuste někdy tuhle Makovku… a úplně nejlepší je Makovka, do které místo mléka kravského (nebo jakéhokoliv jiného) použijete mléko makové. Recept, jak si vyrobit vlastní makové mléko najdete zde

507

Ingredience:

3 hrnky hladké celozrné žitné mouky

1,5 hrnku hnědého cukru nebo jiného sladidla

1 vanilkový cukr (nebo lépe kousek nastrouhaného vanilkového lusku)

1,5 hrnku mletého máku

1 hrnek makového mléka

1 hrnek oleje

1 prášek do pečiva

1 rozmačkaný banán (vegan varianta, jinak můžete použít 2 vajíčka)

špetka soli

Speciální nářadí:

ruční šlehač

forma na bábovku

Postup:

Postup je velmi jednoduchý 🙂

1. Všechny suroviny nalijeme a nasypeme do jedné větší a hlubší mísy na těsto a ušleháme ručním šlehačem.

2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca půl hodiny.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: